خانه مقالات آسانسور انواع آسانسور

انواع آسانسور

img empty - انواع آسانسور

در بخش قبل نشان داده شد که آسانسورها را می توان به شرح زیر طبقه بندی کرد:
1- با توجه به کاربرد چاله و چاهک آسانسور.
2- با توجه به ارتفاع ساختمان.
3- با توجه به نوع ساختمان.
4- با توجه به محل آسانسور .
5- با توجه به کاربردهای ویژه.
طبقه بندی آسانسورها بر اساس نوع ساختمان
6- آسانسورهای مخصوص پارکینگ
الف-آسانسورهای پارکینگ مسافربر
110 300x133 - انواع آسانسور
بیشتر پارکینگ های عمومی و خصوصی دارای آسانسورهای مسافربر می باشند که بدون نیاز به استفاده از پله ها می توان با راحتی خاطر از چندین طبقه بالا یا پایین رفت. برخی ازاین آسانسورها دارای ورودی از جلو و پشت بوده و می توانند با ویژگی های مختلفی مانند دسترسی با کلید به طبقه خاص ارائه داده شوند . بسیاری از پارکینگ های زیر زمینی دارای آسانسورهای مسافربر می باشند .
ب- آسانسورهای مخصوص حمل خودرو
28 300x133 - انواع آسانسور
این آسانسورها برای بالا یا پایین بردن خودروها در ساختمان بکار برده می شوند و دارای ویژگی هایی مانند صرفه جویی در مکان می باشند . برای پارکینگ هایی با مسیر های شیب دار برای دسترسی به طبقات پارکینگ، فضای بسیار زیادی اشغال می شود در صورتی به کمک آسانسورهای حمل خودرو تنها با اشغال فضای مورد نیاز برای آسانسور می توان خودرو ها را چندین طبقه بالا یا پایین برد .
ج – آسانسورهای حمل ماشین پارکینگ اتوماتیک
32 300x133 - انواع آسانسور
خودرو های مجاور هم (بر روی رمپ) حرکت داده می شوند و یا (در آسانسورهای حمل خودرو) به سطوح مختلف در یک پارکینگ چند طبقه معمولی حمل می شوند و این امر تنها با فشار دادن یک دکمه امکان پذیر می باشد.
چنین سیستم های پارکینگ خودرو خودکار با نامهای مختلفی در نقاط مختلف جهان شناخته شده است، از جمله ” پارکینگ های خودکار”، “پارکینگ های مکانیزه”، “پارکینگ های مکانیکی”، “parkomat” ، “پارکینگ مدولار” و غیره.
در زیر انواعی از نمونه های پارکینگ خودکار را مشاهده می کنید :
42 300x133 - انواع آسانسور
7- آسانسورهای تجاری
الف – آسانسورهای مسافربر تجاری
52 300x130 - انواع آسانسور
آسانسور مسافربر برای حمل افراد در طبقات مختلف ساختمان طراحی شده است . ظرفیت آسانسورهای مسافربر به فضای کف قابل دسترس بستگی دارد.
ب- آسانسورهای حمل بار :
یک آسانسور حمل بار یا کالا، طوری طراحی شده است که به جای بالا و پایین بردن انسان ها به انتقال کالا و اجسام می پردازد. بطور معمول در آسانسورهای حمل بار یک اخطار کتبی عدم استفاده از آسانسور توسط سرنشینان درون کابین تعبیه شده است ، هر چند برخی دستگاه های آسانسور حمل بار جهت مصارف دوگانه یعنی حمل نقل مسافران نیز بکار برده می شود . آسانسورهای حمل بار معمولا بزرگتر و توانایی حمل بارهای سنگین تری از 2300 تا 4500 کیلوگرم را نسبت به یک آسانسور مسافربر معمولی دارند. آسانسورهای حمل بار ممکن است دارای سیستم درب نیمه اتوماتیک بوده و اغلب از پوشش داخلی ناهموار برای جلوگیری از آسیب در حال بارگیری و تخلیه ساخته شده اند. اگرچه آسانسور حمل بار هیدرولیکی نیز وجود دارند ولی آسانسورهای الکتریکی برای حمل بار از لحاظ انرژی کارآمدتر عمل می کنند.
آسانسورهای باری دارای دسته بندی زیر می باشند :
62 300x133 - انواع آسانسور
نوع الف – حمل بارهای معمولی
که در آن وزن بار توزیع شده است و وزن هر قطعه بیشتر از 4/1 ظرفیت آسانسورنمی باشد .
نوع ب – حمل بار خودرو های موتوری
آسانسور حمل بار تنها برای حمل کامیون یا خودرو سواری تا ظرفیت نامی آسانسور بکار برده می شود .
نوع ج 1 – حمل بار کامیون های صنعتی
یک وسیله نقلیه چهار چرخ برای بارگذاری و تخلیه بار از آسانسور استفاده می شود . وزن ترکیبی وسیله نقلیه و بار نمی تواند از ظرفیت نامی تجاوز کند.
نوع ج 2 – حمل بار کامیون های صنعتی
در طی تخلیه و بارگیری، حداکثر بار بر روی پلت فرم ممکن است تا 150٪ از ظرفیت نامی بیشتر باشد. این امر شما را قادر به استفاده از یک جرثقیل برای بارگذاری یک کابین با باری می کند که وزنی تا ظرفیت نامی داشته باشد.
نوع ج 3- اشکال دیگر از حمل بار کامیون های صنعتی
در طی روند بارگیری و تخلیه ، ظرفیت نامی نباید هرگز زیاد شود.
ج – آسانسورهای حمل مواد Dumbwaiter :
72 300x133 - انواع آسانسور
این آسانسورها یک روش اقتصادی برای حمل مواد در طبقات ساختمان های تجاری دو طبقه می باشد . این آسانسورها می توانند بارهایی تا وزن 750lbs را حمل کنند.
این آسانسورها برای صرفه جویی در نیروی انسانی ، فضا ، انرژی بکار برده می شوند و مانع از ایجاد جراحات در حین فعالیت های کاری می شوند.
مواردی که برای حمل به کمک این نوع آسانسورها بکار برده می شود شامل مواد غذایی ، ظرف و ظروف و قاشق و چنگال ، برگه های اداری ، پوشاک و کفش می باشد.
آسانسورهای Dumbwaiter در یکی از انواع زیر ساخته می شوند :
82 300x133 - انواع آسانسور
طبقه بندی آسانسورها بر اساس محل قرارگیری آسانسور
الف – آسانسورهای خارج ساختمان
آسانسورهای معمولی بیرون ساختمان معمولا در انواع آسانسورهای حمل بار ، آسانسورهای پلت فرم و آسانسورهای شیبدار و قائم می باشند .
الف 1 – آسانسورهای شیشه ای :
92 300x133 - انواع آسانسور
معمولا آسانسورهای شیشه ای دارای کابینی در قسمت خارج ساختمان می باشند.این آسانسورهای شیشه ای به سرنشین اجازه مشاهده مناظر اطراف را می دهد . در طراحی این آسانسورها با حذف چاله آسانسور از لحاظ صرفه جویی در فضا بسیار کارآمد می باشند.
الف 2 – آسانسورهای شیب دار :
102 300x133 - انواع آسانسور
آسانسورهای شیب دار برای حمل افراد و بارها بکار برده می شوند. آسانسورهای شیبدار بیشتر مواقع به عنوان آسانسورهای مسافربر Ski Lift شناخته می شوند . با این حال ، آسانسورهای خارج ساختمانی که به صورت شیب دار حرکت می کنند معمولا به همراه یک تسمه نقاله ساخته می شوند و معمولا در هنگام بارگیری کالاهای قابل حمل بر روی کشتی و برخی هواپیماها مشاهده می شوند.
الف 3 – آسانسورهای پلت فرم :
112 133x300 - انواع آسانسور
با اینکه می توان از آسانسورهای پلت فرم در داخل ساختمان نیز استفاده کرد ولی معمولا این آسانسورها در دسته بندی آسانسورهای خارج از ساختمان جای می گیرند .این آسانسورها معمولا فقط شامل یک پلت فرم بوده و فاقد هر گونه کابین یا فضای بسته می باشند بنابراین خطر سقوط بار در آنها زیاد می باشد. آسانسورهای پلت فرم از سیستم کششی استفاده می کنند.
الف 4 – آسانسورهای حمل بار
122 300x133 - انواع آسانسور
آسانسورهای حمل باردر بیشتر مواقع در خارج از ساختمان نصب می شوند البته برخی از این نوع آسانسورها در داخل ساختمان نیز بکار برده می شوند. از این آسانسورها برای حمل بارهای بسیار سنگین استفاده می شود و می توان آنها را بصورت عمودی یا شیب دار نصب کرد.
ب – آسانسورهای داخل ساختمان
تمام آسانسورهای نصب شده در داخل ساختمان نیازمند چاله و چاهک آسانسور می باشند .
طبقه بندی آسانسورها بر اساس کاربردهای خاص آنها
الف – آسانسور معلولین
132 300x133 - انواع آسانسور
در واقع ، هر نوع آسانسوری که جهت کمک به افراد معلول برای بالا یا پایین بردن آنها در طبقات بکار برده می شود به عنوان آسانسور معلولین شناخته شده است .به عنوان مثال آسانسور ویلچربر که برای وارد یا خارج کردن شخص معلول از ماشین بکار برده می شود . بالابر از درب کشویی بیرون آمده و برای بالا بردن ویلچر روی پلت فرم پایین می آید سپس آسانسور بالا آمده و به داخل خودرو می رود. بسیاری از اتوبوس های داخل شهری مجهز به این نوع بالابرهای ویلچر بر می باشند اما این سیستم در خودروهای شخصی نیز قابلیت نصب را دارد. بسیاری از آسانسورهای معلولین در داخل ساختمان از نوع الکتریکی می باشند اما برخی از آنها با فشار هوا نیز کار می کنند. آسانسورهای مخصوص راه پله نیز در دسته ی آسانسورهای معلولین جای می گیرند و می توان آنها را بر روی پله های مستقیم یا دارای پیچ نصب کرد.
ب – آسانسورهای مخصوص حمل حبوبات
142 300x133 - انواع آسانسور
آسانسور حمل حبوبات از جمله گندم ، جو ، ذرت ، برنج ، دانه سویا در واقع یک برج شامل آسانسور حمل سطل بوده و برای حمل حبوبات به داخل سیلو یا انبار بکار برده می شود . برخی مواقع کارهایی مانند تمیز کردن ، خشک کردن و مخلوط کردن در این نوع آسانسورها انجام می شود .
ج – آسانسورهای دو عرشه ای (Double Deck)
152 133x300 - انواع آسانسور
آسانسورهای دو قلو باعث صرفه جویی در زمان و فضا برای ساختمانهای پرترافیک می شود . یکی از کابین ها در طبقات زوج و دیگری در طبقات فرد متوقف می شوند.
د – Sky Lobby
162 300x133 - انواع آسانسور
در ساختمان های بلند ، آسانسورهایی به عنوان آسانسورهای سریع شناخته شده اند که سرنشینان را به سمت نزدیکترین آسانسور در طبقه دلخواه هدایت می کنند .این آسانسور ها در چند نقطه خاص در ساختمان نصب می شوند و از این طریق در زمان صرفه جویی می شود.
ح – کاربری محدود
172 300x133 - انواع آسانسور

آیا این مطلب مفید بود؟

میانگین امتیازات / 5.

No votes so far! Be the first to rate this post.

یک نظر

  1. zamani

    4 تیر 1397 در 11:25 ق.ظ

    یکی از انواع آسانسور ها، آسانسور هیدرولیکیاست که به طور مداوم به عنوان یک گزینه ایمن محسوب می شود و در شرایط اضطراری بسیار قابل اعتماد است که به خاطر ویژگی های عالی ضد زلزله و آتش سوزی آن است. همچنین نصب آسانسور و تعمیر و نگهداری این مدل کاربر پسند و راحت است.

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *