خانه مقالات آسانسور تاریخچه آسانسور

تاریخچه آسانسور

img empty - تاریخچه آسانسور

انسان ها از زمان های قبل همواره به دنبال راهی برای بلند کردن اشیاء سنگین بودند . در قرن 3، آسانسور ها توسط نیروی بخار آب حرکت می کردند و همچنین از نیروی انسانی و حیوانی برای بلند کردن اجسام استفاده می شد. این روش های اولیه برای حمل و نقل عمودی تا ظهور انقلاب صنعتی ادامه داشت .
نیروی حیوانات و یا انسان ها ، قدرت اصلی در عملکرد حمل ونقل محسوب می شد تا اینکه روزی ارشمیدس ، انسان ها را با یک دستگاه مجهز آشنا کرد . این دستگاه با پشتیبانی قرقره ها و کابل ها در اطراف سیم پیچ با استفاده از اهرم عمل می کرد . در آن زمان ها حیوانات وحشی و گلادیاتورها قادر به حرکت دادن این آسانسور اولیه بودند . بعد ها در سال 1743 اولین آسانسور برای حمل سرنشین ها طراحی و ساخته شد . این طراحی به طور اختصاصی برای پادشاه لویی در فرانسه ساخته شده بود . اگر چه آسانسور های آن زمان با نمونه های امروزی تفاوت بسیاری داشت ، با این حال به آن لقب صندلی پرواز داده شد . این صندلی پرواز در خارج از بالکن پادشاه قرار گرفته شده بود و برای استفاده وی جهت رفتن از یک طبقه به طبقه دیگر مورد استفاده قرار می گرفت. این آسانسور به صورت دستی به دستور شخص پادشاه عمل می کرد .
در سال 1850، آسانسوری پیچیده تری به دنیا معرفی شد که به آن آسانسور هیدرولیک و بخارمی گفتند . و با این کار ، Otis که هم اکنون نیز در تولید آسانسور های باکیفیت بالا فعالیت دارد ، به این عرصه وارد شد . در طول دو سال، الیشا ج اتیس ، اولین آسانسورایمن خود را معرفی کرد . وی مشکلاتی از قبیل خرابی کابل که در آسانسور های قدیمی تر پیدا می شد را حل کرد و به همین علت بنام آسانسور های ایمن شناخته می شد . آسانسورهای اوتیس دارای ترمز ایمنی نصب شده درهر یک از آنها بود . اوتیس برای معرفی سیستم ایمنی آسانسور های خود در یکی از همایش هایش در شهر نیویورک ، کابل یکی از آسانسور ها را قطع کرد و آن آسانسور به طرز جالبی ترمز ایمنی اش فعال شد .
اولین آسانسور های مسافربر در هتل برادوی نیویورک در سال 1857 نصب شد که توسط نیروی بخار حرکت داده می شد و می توانست وزنی در حدود 450 کیلوگرم را حمل کند و با سرعتی 12متر بر دقیقه حرکت کند . نصب و راه اندازی این مدل از آسانسور ها باعث رونق کسب و کار هتل ها شد زیرا دسترسی به اتاق های واقع در طبقه های فوقانی دیگر مشکل نبود و همچنین هتل ها می توانستند نرخ پنت هاوس های خود را به علت منظره و نمای بهتر از شهر بالا ببرند . چهار سال بعد هنگامی که اوتیس در سال 1861 درگذشت، پسران وی با تشکیل شرکت برادران Otis این کمپانی را به جلو پیش بردند. از آن پس هیچ چیزی جلو دار آن ها نبود – در سال 1873، در حدود 2000دستگاه آسانسور در هتل ها، دفاتر و آپارتمانها نصب شد . پنج سال بعد آسانسور های هیدرولیک به بازار معرفی شدند و با نمایان شدن آسمان خراش ها در صنعت ساختمان سازی، شرکت برادران Otis آسانسورهای الکتریکی را معرفی کردند.
در مدت زمان کوتاهی این شرکت دچار فراز و نشیب هایی شد و برادران تصمیم به خرید 14 شرکت آسانسوری دیگر گرفتند تا یک کمپانی بزرگ در صنعت آسانسور به نام اوتیس را شکل بدهند . با انجام این ادغام ، این کمپانی بسیار قدرتمند شد و طرح هایی را به بازار عرضه کرد که جزو طرح های اولیه و اصلی این شرکت محسوب می شدند . آسانسور های کششی گیرلس اوتیس ، این شرکت را جزو اولین شرکت ها در زمینه طراحی و ساخت این سیستم ها قرار داده است .
آسانسورهای هیدرولیکی تا سال 1878 به طور گسترده ای در ایالات متحده و اروپا مورد استفاده قرار می گرفتند . بالاترین سرعت این دستگاه آسانسورها 15 متر بر دقیقه بود. در سال 1880، زمانی که نیروی برق در دنیا کاربرد بیشتری پیدا کرد ، زیمنس، یک شرکت آلمانی نمونه ی جدید آسانسور الکتریکی را به نمایش گذاشت . سرعت چرخش این موتور جریان مستقیم از طریق چرخ دنده های حلزونی شکل کنترل می شود. اولین موتور DC در سال 1884در ایالات متحده آمریکا بکار برده شد . پس از چند سال، یکی از فرزندان Elisha بنام نورتون Otis در سال 1889نیز مدل دیگری ازآسانسور الکتریکی را معرفی کرد . این مدل اولین آسانسوری بود که بطور مستقیم در نیویورک متصل و نصب شده بود . این آسانسور می توانست با وزنی در حدود 675 کیلوگرم و سرعت 30 متر بر دقیقه عمل کند . در سال 1889، جهان آسانسور شاهد ظهور آسانسور هیدرولیکی شد که در برج ایفل پاریس نصب شد . در سال 1890، موتور جریان مستقیم دیگری نیز معرفی شد که باعث محبوب شدن این موتور های الکتریکی شد . سه سال بعد، بازار ایالات متحده همچنین شاهد حضور آسانسورهای کششی جریان مستقیم در بازار شد. با این روش، کابین آسانسور می تواند به کمک نیروی کششی و از طریق قرقره و کابل به وزنه تعادل متصل شود . از آنجایی که استفاده از این
روش، نیازمند میزان مصرف برق کمتری میباشد ، بالا رفتن کابین آسانسور تا ارتفاع بلند ساختمان آسان و امکان پذیر شد.
پس از آن، روش WardLeonardبرای تکامل تکنولوژی آسانسور اضافه شد. کمپانی اوتیس این فن آوری را به صورت سیستم های ولتاژ متغیر Multivoltage وارد بازار کرد و شرکت Westinghouse آن را به نام تکنولوژی ولتاژ متغیر Variable Voltage معرفی کرد . علاوه بر این، سیستم مستقیم که به عنوان ابزاری برای مسطح کردن کابین آسانسور بکاربرده می شد منجر به بهبود کیفیت توقف آسانسور در هر طبقه و نیز نرمی حرکت شد . در سال 1922،کمپانی وستینگهاوس آسانسورهای گیرلس خود را در شیکاگو معرفی کرد و در همان سال سریع ترین آسانسورهایی را که دارای مکانیزم درب طبقه اتوماتیک بودند ، راه اندازی کرد . این آسانسور دارای سرعت 420 متر بر دقیقه بود .
در سال 1930 پس از گذشت 75 سال از فناوری آسانسور و آرزوی معماران و طراحان ساختمان ها برای ساخت برج های مرتفع با بیش از 100 طبقه برآورده شد و در این زمان کمپانی Mitsubishi نیز وارد عرصه ی فعالیت آسانسور شد . این کمپانی در صنعت آسانسور اقدامات گسترده ای جهت پیشرفت آن به عمل آورده است .

آیا این مطلب مفید بود؟

میانگین امتیازات / 5.

No votes so far! Be the first to rate this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *